шевни улуци работно хале
безшевни улуци къща
американски улук
slide-7.jpg
гаранция улуци
Американски безшевни улуци за цял живот
slide-4.jpg
гаранция улуци
Качествените улуци за Вашия покрив
slide-3.jpg
гаранция улуци
Широка гама от цветове по RAL
previous arrow
next arrow

Безшевните улуци какво представляват?

Безшевните улуци са система, използвана в сгради за ефективно събиране и отклоняване на дъждовна вода далеч от фасадата и конструкцията на сградата. За разлика от традиционните секционни улуци, безшевните улуци са направени от непрекъснат монолитен материал, обикновено алуминий, стомана или мед, който се произвежда по поръчка, за да отговаря на специфичните размери на сградата.

Тези улуци се създават на място с помощта на специализирана машина, която оформя материала на улука в необходимата дължина без шевове или фуги. Това оформяне на материала минимизира шансовете за течове и повишава издръжливостта на улучната система.

Безшевните улуци предлагат няколко предимства пред секционните улуци, включително и вероятността за запушване поради липсата на шевове, където могат да се натрупат отломки, по-малко течове и по-елегантен, по-естетически приятен външен вид, тъй като са направени по поръчка, за да паснат на контурите на сградата. Изборът на цветовата гама е богат, поради възможността за боядисване с палитрата по системата RAL

От какви улуци се нуждаем, от 5 или 6 инчови?

Американските безшевни улуци с размери 5 и 6 инча се използват за ефективно отвеждане на дъждовната вода от покрива на сградата. Размерът на улуците определя количеството вода, което могат да отведат. По-големите улуци са по-широки и могат да съберат и отведат повече вода от по-големи площи на покрива. Те са особено полезни в райони с по-голям обем на валежите или при по-широки покривни площи, като например административните сгради, където количеството на водата, което трябва да се отведе, е по-голямо.

 

 

Полезни съвети

монтаж на скоби фиксиране-на-улука Сглобяване на водосточните тръби кримпер уплътняване на улуци