шевни улуци работно хале
безшевни улуци къща
американски улук
slide-7.jpg
гаранция улуци
Американски безшевни улуци за цял живот
slide-4.jpg
гаранция улуци
Качествените улуци за Вашия покрив
slide-3.jpg
гаранция улуци
Широка гама от цветове по RAL
previous arrow
next arrow

Улуците се лепят и уплътняват с цел да се предотврати проникването на вода, влага и други материи във вътрешността на сградата или структурата. Процесът на залепване и уплътняване на улуците изисква няколко стъпки:

Подготовка на повърхността: Първата стъпка е подготовката на повърхността, която трябва да бъде чиста и суха. Всякакви прах, мръсотия или остатъци от предишни материали трябва да бъдат отстранени.

Избор на материал: Следващата стъпка е изборът на подходящ материал за лепене и уплътняване на улуците. Обикновено се използват специални силиконови или полимерни гъсто текстилни лепила, които са устойчиви на влага и външни влияния.

Нанасяне на материала: Лепилото се нанася върху улуците с помощта на подходящ инструмент като четка, шпатула или пистолет за лепене. Внимателно се нанася равномерен слой по цялата повърхност на улуците, като се осигури пълно покритие.

Прилепяне на улуците: След нанасянето на лепилото се поставят улуците внимателно в желаната позиция. Те се нареждат и утискат към повърхността, за да се осигури добро прилепване.

Уплътняване и фиксиране: След като улуците са поставени на място, се извършва процесът на уплътняване. Това може да включва изглаждане на фугите между улуците с помощта на подходящ инструмент или натискане на улуците, за да се осигури плътно прилепване.

Изсъхване и фиксация: След като улуците са прикрепени и уплътнени, е необходимо да се остави време за изсъхване и фиксация на лепилото. В този период се гарантира, че улуците са здраво закрепени и формират здрава, водоустойчива бариера.

Следването на правилните стъпки за лепене и уплътняване на улуците е от съществено значение, за да се осигури дълготрайна защита на сградата или структурата от външни влияния и влага.

Полезни съвети

монтаж на скоби фиксиране-на-улука Сглобяване на водосточните тръби кримпер уплътняване на улуци