шевни улуци работно хале
безшевни улуци къща
американски улук
slide-7.jpg
гаранция улуци
Американски безшевни улуци за цял живот
slide-4.jpg
гаранция улуци
Качествените улуци за Вашия покрив
slide-3.jpg
гаранция улуци
Широка гама от цветове по RAL
previous arrow
next arrow

Процесът на сглобяване на водосточните тръби към улуците може да включва няколко стъпки. Ето едно общо описание на този процес:

Материали и инструменти, които ще ви трябват


Водосточни тръби: В зависимост от предпочитанията и изискванията за дължина, дебелина и материал, изберете водосточни тръби от PVC, метал или друг материал.
Фитинги: Загнати и прави тръбни фитинги за свързване на тръбите с улуците и самия водосток.
Улуци: За събиране на водата от покрива и пренасочване през водосточните тръби.
Скоби/дръжки: За закрепване на тръбите към стената или фасадата на сградата.
Инструменти: Винтове, болтове, отвертка, водач за рязане на тръби (ако е необходимо), лепило/силикон (по избор), секач/клещи за рязане.

Процес на сглобяване

Измерване и рязане на тръбите: Измерете и отрежете водосточните тръби на нужната дължина, като използвате водач и секач/клещи за рязане. Забележка: Оставете допълнителен отпуск за свързване с фитингите.

Сглобяване на фитингите: Използвайте фитингите, за да свържете водосточните тръби с улуците. Настройте фитингите така, че да осигурят добра и здрава връзка между тръбите и улуците. Монтаж на улуците: Фиксирайте улуците към края на покрива или на мястото, откъдето ще се оттича водата. Уверете се, че улуците са правилно поставени и осигуряват наклон за преливане на водата към водосточните тръби.

Закрепване на водосточните тръби: Използвайте скоби или дръжки, за да закрепите водосточните тръби към стената или фасадата на сградата. Приложете ги на равни разстояния, за да осигурите стабилност и сигурност на цялата система.

Проверка и тестване: Накрая, проверете цялата система за изтичане или проблеми. Може да изпробвате функционирането на системата, като леко налявате вода по покрива или използвате шлаух, за да видите как водата се оттича през улуците.

Довършителни работи: При нужда, добавете лепило или силикон около връзките, за да осигурите по-добра защита срещу влага и вода.

Запомнете, че точният процес може да варира в зависимост от конкретните материали и типове на улуците и тръбите, които използвате. Винаги е добре да следвате инструкциите на производителя за най-добри резултати и за да осигурите правилна инсталация на водосточната система. Ако задачата ви се струва прекалено тежка и рискована можете да я възложите на Красимиров ЕООД за да получите коректно и професионално изпълнение.

Полезни съвети

монтаж на скоби фиксиране-на-улука Сглобяване на водосточните тръби кримпер уплътняване на улуци